Μήνυμα Κοινοτικό Συμβούλιο Διαφημίσεις Ανακοινώσεις Επικοινωνία
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις
Δημοσιεύσεις
Αρχείο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

KΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΣΟΥΣ
Πλατεία Αποστόλου Φιλίππου,
4770  Άρσος, Λεμεσός
Τηλ : 25943223, 25942171
Φαξ: 25944378
E-mail: info@arsos.org

Σύνδεσμος Ανάπτυξης Κοινότητας Άρσους

Ταχ. Θυρ.: 51695
3508, Λεμεσός
Τηλ: 99410577

 
 
Ανακοινώσεις
 

ΤΟ ΑΡΣΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Το χωριό μας, το Άρσος είναι ανάμεσα στα τρία χωριά που έλαβαν την πιστοποίηση του Υφυπουργείου Τουρισμού Χρωματιστά χωριά (Colourful Villages). Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε το Υφυπουργείο Τουρισμού στο Μουσείο Κουμανταρίας Ζωοπηγής, στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου, αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων του τουρισμού και άλλων επισήμων οι κοινότητες Άρσος, Κρήτου Τέρρα, και την Λάνια έλαβαν το σήμα «Colourful Villages of Cyprus» .Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη μιας νέας κουλτούρας στα χωριά, η ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας, του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του κάθε χωριού, με παράλληλα οφέλη για την τοπική κοινωνία. Επιπλέον, στοχεύει στη δημιουργία ξεχωριστής ταυτότητας για τα χωριά που θα συμμετάσχουν, στην βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών και υποδομών των χωριών, την προβολή και ανάδειξη των μοναδικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων κάθε χωριού και την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας τους. Η εν λόγω πιστοποίηση έχει ισχύ για δύο χρόνια. Έχουν ήδη πιστοποιηθεί τον περασμένο Μάϊο οι κοινότητες Βουνί, Καλοπαναγιώτη και Στενή.

Επίσης στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκαν τα σήματα ποιότητας σε επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων και στο κατάστημα μεταποίησης @ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΛΛΩΣ ΠΩΣ της συγχωριανής μας Έλενας Μαρκαντώνη Κωνσταντίνου.

Στην εκδήλωση το Άρσος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της κοινότητας Ανδρέα Ψηλό που παρέλαβε την πιστοποίηση, τα μέλη του κοινοτικού Συμβουλίου Μιχαλάκη Πατέρα , Γρηγόρη Κλεάνθους, Έλενα Μαρκαντώνη Κωνσταντίνου, τους πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ανάπτυξης Ηλία Ιωακείμ, και Γιαννάκη Ιωάννου, την γραμματέα του Κοιν. Συμβουλίου Πάτρα Ψηλογένη και άλλους συγχωριανούς.

Η προσπάθεια για εξωραϊσμό ,καθαριότητα και αύξηση του πρασίνου στο χωριό συνεχίζεται και καλούμε όλους τους συγχωριανούς να συνδράμουν προς τούτο.


Γιορτή του παλουζέ στο Άρσος 25/9/2022


3η Αιμοδοσία εις Μνήμη του Κλείτου Φειδία Αθανασίου 13/8/2022


Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή Λεμεσού και το χορωδιακό φεστιβάλ “CHORAL CROSSROADS 2022"

Το Άρσος φιλοξενεί για 2η φορά την Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή Λεμεσού και το χορωδιακό φεστιβάλ “CHORAL CROSSROADS 2022" το Σάββατο 16 Ιουλίου με νεανικές χορωδίες από 5 χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Είσοδος ελεύθερη. Η Πολιτιστική Κίνηση "Επιλογή" επιστρέφει και φέτος με το διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ “CHORAL CROSSROADS 2022". Χορωδοί από την Ευρώπη και τον Αραβικό κόσμο θα ενώσουν τη φωνή τους με χορωδούς από τη Κύπρο και όλοι μαζί θα δημιουργήσουν μια διαπολιτισμική χορωδία για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα συναυλίας που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις μουσικές παραδόσεις των χωρών που συμμετέχουν. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη γυναίκα και θα ακουστούν τραγούδια από ανατολή και δύση, που φωτίζουν τους ρόλους και τη φιγούρα της, με όσα αυτή συμβολίζει και πρεσβεύει.


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΣΟΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο , ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης, και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Άρσους διοργανώνουν τις πιο κάτω καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο χωριό:
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ
Μνημόσυνο των απαγχονισθέντων και καρατομηθέντων Εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821 μεταξύ των οποίων ήταν και οι γενάρχες Αρσιωτών Χατζησάββας Χατζηκυριάκου και Χατζηγιαννάκης Γεμενιτζής. Θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων από τα οργανωμένα σύνολα της Κοινότητας και απογόνους των εκτελεσθέντων στην στήλη του μνημείου πεσόντων.
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
6 30 μ.μ. Το Άρσος φιλοξενεί την Πολιτιστική Κίνηση ΕΠΙΛΟΓΗ και το Choral Cross roads -Σταυροδρόμι Χορωδιών. Νεανικές χορωδίες από χώρες της Ευρώπη και της Μέσης Ανατολής θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια των χωρών τους στην πλατεία του χωριού. Είσοδος ελεύθερη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 5μ.μ.- 8μ.μ. Φτιάχνουμε παλουζέ και Σουτζιούκκο (Διαγωνισμός)
8 30 μ.μ. ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ με τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο ΔΙΟΝΥΣΟ και το Μουσικό Σχήμα Νικόλα Βρυώνη με Κυπριακά ,Μικρασιάτικα, Νησιώτικα τραγούδια και χορούς. Είσοδος ελεύθερη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
Μνημόσυνο όλων των διατελεσάντων από αρχαιοτάτων χρόνων ιερέων ,ιερομονάχων , ιεροψαλτών, επιτρόπων και νεωκόρων του ιερού ναού Αποστόλου Φιλίππου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 5μ.μ.- 8μ.μ. Φτιάχνουμε παλουζέ και Σουτζιούκκο (Διαγωνισμός)
6 μ.μ. Εσπερινός-Λιτανεία των λειψάνων του Αποστόλου Φιλίππου. Περιφορά της εικόνας και των λειψάνων στις οδούς Αγίου Γεωργίου, Κώστενας, Αξιστράτηου, Πλατεία Αποστόλου Φιλίππου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
Εορτή της ανακομιδής λειψάνων του Αποστόλου Φιλίππου στο Άρσος.
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 10 π.μ.-13:00μ.μ. Φτιάχνουμε παλουζέ, Σουτζιούκκο και Σουππούθκια
8 30 μ.μ. Ρεμπέτικη βραδιά στην πλατεία του χωριού με το μουσικό σχήμα ‘’Αρχή δια του Ρεμπέτικου’’. Είσοδος ελεύθερη
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 10 π.μ.-13:00μ.μ. Φτιάχνουμε παλουζέ , Σουτζιούκκο και Καϊκανά
10 π.μ. Εργαστήρι ζωγραφικής στην Γκαλερί Άρσος 1933
6-8 μ.μ. Αιμοδοσία στην μνήμη Κλείτου Αθανασίου στο Κοινοτικό Ιατρείο
7 μ.μ. Τόμπολα
8 μ.μ. Παράσταση Καραγκιόζη ‘’Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο κατηραμένος όφις ’’από το Θέατρο σκιών Γιάννη Πάφιου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 10π.μ. - 13:00μ.μ. Φτιάχνουμε παλουζέ, Σουτζιούκκο και Κουλουρούθκια με το έψημα
10 π.μ. Εργαστήρι ζωγραφικής στην Γκαλερί Άρσος 1933
4 μ.μ. Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Ανάπτυξης Κοινότητας Άρσους
6 μ.μ. Εσπερινός Κοιμήσεως Θεοτόκου
7 :30 μ.μ. Έκθεση ζωγραφικής ερασιτεχνών Αρσιωτών καλλιτεχνών με θέμα: Το Άρσος
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
10π.μ.-13:00μ.μ. Φτιάχνουμε παλουζέ
6 μ.μ. Τόμπολα
ΤΡΙΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
7:30 μ.μ. Θεατρική παράσταση με την Κυπριακή κωμωδία<< Σουβενίρ Σιόπ Σάϊπρους >> με τους Γιώργο Ζένιο , Κώστα Βήχα και άλλους ηθοποιούς. Είσοδος ελεύθερη.
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Εορτή του γενεθλίου της Θεοτόκου πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Καθολικής του Άρσους.
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Γιορτή του Παλουζέ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Οι βιωματικές δραστηριότητες για Παλουζέ & Σουντζιούκο θα γίνουν καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού από το εργαστήρι ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΛΛΩΣ ΠΩΣ στις πιο κάτω ημερομηνίες: Απαραίτητη η κράτηση για τα εργαστήρια 99559451.
23/7, 30/7, 6/8, 13/8, 14/8, 15/8, 20/8, 27/8, 3/9,4/9,10/9,11/9,1/10, 2/10, 30/10


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ (μέχρι 15/06/2022)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ, ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΣΟΥΣ (μέχρι 24/06/2022)

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και εγκαταλειμμένων κατοικιών, καθώς επίσης και τους ιδιοκτήτες χωραφιών που βρίσκονται μέσα στην οικιστική περιοχή, όπως μέχρι τις 24 Ιουνίου  2022 προβούν σε καθαρισμό τους και στην απομάκρυνση των χόρτων και άλλων αχρήστων υλικών ή αντικειμένων που υπάρχουν σε αυτά, ανεξάρτητα εάν άλλο πρόσωπο τα απέρριψε ή εγκατάλειψε.

Μετά τις 24 Ιουνίου  2022, το Κοινοτικό Συμβούλιο θα προβεί στον καθαρισμό τους και θα απαιτήσει από τους ιδιοκτήτες ή κατόχους ή υπεύθυνα πρόσωπα  τα σχετικά έξοδα που προκύψουν, συμφώνα με τους σχετικούς κανονισμούς.

Διευκρινίζεται ότι :

1. Αν ο καθαρισμός από τον ιδιοκτήτη κριθεί μη ικανοποιητικός , το Κοινοτικό Συμβούλιο θα προβαίνει σε πλήρη καθαρισμό του οικοπέδου, χωραφιού ή της κατοικίας.
2. Η ευθύνη του καθαρισμού βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη, έστω και αν έχουν τοποθετηθεί άχρηστα υλικά από τρίτους.
3. Η χρέωση θα γίνεται ανάλογα με τον όγκο των υλικών που θα απομακρύνονται. 
4. Όσοι διατηρούν μηχανήματα ή άλλα χρήσιμα αντικείμενα, πρέπει να τα μετακινήσουν έγκαιρα για σκοπούς καλύτερου καθαρισμού, διαφορετικά το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν θα φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν απώλεια ή πρόκληση ζημιάς.
5. Προσωπικές επιστολές- ειδοποιήσεις δεν θα σταλούν.


Από το Κοινοτικό Συμβούλιο  Άρσους, 2  Ιουνίου  2022


Γιορτής της Μητέρας

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας την Κυριακή 8 Μάιου 2022 , εύχεται χρόνια πολλά σε όλες τις ΜΗΤΕΡΕΣ.

Για να τιμήσει τις ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ της Κοινότητας μας διοργανώνει εκδρομή.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό όσες ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή στο Γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου μέχρι τις 20 /5/2022 , Τηλ. 25943223.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν το συντομότερο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΣΟΣ 2022

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε το Πάσχα. Οι απανταχού Αρσιώτες και φίλοι του χωριού θα γεμίσουν ξανά τα σπίτια , τα γραφικά δρομάκια τα καφενεία και τις ταβέρνες της πλατείας . Θα ξανασμίξουν συγγενείς και φίλοι για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης . Για τους φυσιολάτρες η ανοιξιάτικη φύση ,το μονοπάτι της φύσης με τους καταρράκτες και τις βρύσες με τα άφθονα για φέτος νερά, το κελάδημα των αηδονιών τα χελιδόνια που σχίζουν το ουρανό αποτελούν εικόνες που μόνο στα χωριά και στην ύπαιθρο μας τα βρίσκεις.

Αλλά και μέσα στο χωριό οι καθαρές ανθοστόλιστες αυλές , τα παραδοσιακά σπίτια, η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού και της φλαούνας δίνουν μια άλλη γραφική νότα.

Τέλος οι κατανυκτικές ακολουθίες των παθών και της Ανάστασης κάνουν το Πάσχα στο Άρσος πολύ ξεχωριστό.

Τα οργανωμένα σύνολα του χωριού ετοίμασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων:

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
08:30 Στολισμός Επιταφίου από τις νεανίδες του χωριού
15:00 Ακολουθία της Αποκαθήλωσης
18:00 Ακολουθία του Επιταφίου -Εγκώμια προς την Θεοτόκο από την Χορωδία Νεανίδων του χωριού.
Περιφορά του Επιταφίου στις οδούς: Αξιστράτηου , Μεγάλου Κωνσταντίνου, Μητροπολίτη Νικηφόρου, Πλατεία Αποστόλου Φιλίππου.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ:
07:00 Κρυφή Ανάσταση.
14:00 Μάζεμα ξύλων για την Λαμπρατζιά.
23:00 Ακολουθία Αναστάσεως
24:00 Καλός Λόγος

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ:
11:00 Εσπερινός της Αγάπης (Λιτή)
16:30 Εκδηλώσεις στην Πλατεία: Αυγοδρομίες , Σακκουλοδρομίες , Τράβηγμα σχοινιού Παραδοσιακά Παιχνίδια (Μαντήλι, Φούρνος , Ζίζιρος, Πρώτη Ελιά, Τρεις έντεκα τρεις δώδεκα κλπ.)
Τόμπολα

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ:
Η κοινότητα θα φιλοξενήσει Ουκρανούς της Λεμεσού μεταξύ των οποίων και πρόσφυγες για να γιορτάσουν στο χωρίο το Πάσχα και να δουν τα ήθη και έθιμα μας.
10:00 Ελάτε να φτιάξουμε μαζί αυθεντικό παλουζέ ,σουτζιούκο και άλλα παρασκευάσματα από μούστο στο εργαστήρι ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΛΛΩΣ ΠΩΣ στην πλατεία.
12:00 Εσπερινός της Αγάπης ( Λιτή)
16:00 Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια από το μουσικό σχήμα ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ και Κυπριακούς χορούς και τραγούδια με συνοδεία βιολιού και λαγούτου.
Αυγοδρομίες , Σακκουλοδρομίες , Τράβηγμα σχοινιού Παραδοσιακά Παιχνίδια ( Μαντήλι, Φούρνος , Ζίζιρος, Πρώτη Ελιά, Τρεις έντεκα τρεις δώδεκα κλπ.)
Τόμπολα

ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣXA
Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Καθολικής.
Μετά την λειτουργία θα προσφερθούν κόκκινα αυγά , φλαούνα, κρασί και ζιβανία.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ
Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Γεωργίου της Τρόζοινας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡΣΟΥΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


ΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ ΣΠE ΑΡΣΟΥΣ

Αριθμός Προσφοράς? 1/2022

1. Από το Γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου Άρσους ζητούνται προσφορές    για  την ενοικίαση του Οικήματος ΣΠE ΑΡΣΟΥΣ

2. Το Συμβόλαιο  ενοικίασης θα είναι για  την περίοδο από 1/5/2022 μέχρι 30/04/2023 με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμα ένα  χρόνο.

3. Οι προσφορές να είναι σε σφραγισμένο φάκελο στον οποίο να   αναγράφεται « ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ ΣΠE  ΑΡΣΟΥΣ » και να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την  ΤΕΤΑΡΤΗ 20/4/2022 ώρα 12.00πμ, στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Άρσους.

4. Για περισσότερες πληροφορίες  και όρους οι ενδιαφερόμενοι να αποτείνονται στο Κοινοτικό Συμβούλιο  Άρσους  τηλ. 25943223 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

5. Το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν έχει υποχρέωση να δεχθεί την ψηλότερη ή οποιαδήποτε άλλη προσφορά.

Από το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους


Μνημόσυνο και αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων ηρώων 3/4/2022


ΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ Εστιατορίου – Ταβέρνα « ΑΓΟΡΑ»

Αριθμός Προσφοράς ? 6/2021

 1. Από το Γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου Άρσους ζητούνται προσφορές για την ενοικίαση του Εστιατόριου (Ταβέρνα) « ΑΓΟΡΑ».
 2. Το Συμβόλαιο ενοικίασης θα είναι για την περίοδο από 1/12/2021 μέχρι 30/11/2023 με δικαίωμα ανανέωση για ακόμα ένα χρόνο.
 3. Οι προσφορές να είναι σε σφραγισμένο φάκελο στον οποίο να αναγράφεται « Ενοικίαση Εστιατορίου (Ταβέρνα) «ΑΓΟΡΑ» και να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 ώρα 12.00πμ, στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Άρσους.
 4. Για περισσότερες πληροφορίες και όρους οι ενδιαφερόμενοι να αποτείνονται στο Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους τηλ. 25943223 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 5. Το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν έχει υποχρέωση να δεχθεί την ψηλότερη ή οποιαδήποτε άλλη προσφορά.
  Από το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΠΑΕΙ ΑΡΣΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Μετά από 75 χρόνια η Γιορτή του Κρασιού επιστρέφει στον Άρσος που έγινε για πρώτη φορά. Μέσα στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων της ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ που θα γίνει από τις 9 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και τον Σύνδεσμο Ανάπτυξης Άρσους διοργανώνουν στις 10 του Οκτώβρη ολοήμερη εκδήλωση στο χωριό μας.

Η πρώτη Γιορτή του Κρασιού και Σταφυλιού έγινε στις 8 του Σεπτέμβρη του 1946 με συμμετοχή χιλιάδων κόσμου από το Άρσος την ευρύτερη περιοχή και από την πόλη της Λεμεσού.

Στις 10 του Οκτώβρη θα είναι μια γιορτινή μέρα για το χωριό αφού θα είναι και συνέχεια και των μεγάλων Γιορτών του Παλουζέ που διοργανώνονται τα τελευταία 38 χρόνια. Το καλλιτεχνικό μέρος θα περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια από την Κύπρο το Αιγαίο και την Μικρά Ασία. Τα καζάνια για απόσταξη ζιβανίας θα ανάψουν και θα πωλείται ντόπιο κρασί και άλλα παράγωγα του σταφυλιού. Θα προσφέρεται δωρεάν ζεστός παλουζές και θα διατίθενται πολλά παραδοσιακά προϊόντα.

Στον χώρο θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας και ενθυμημάτων της Γιορτής του Σταφυλιού του 1946, ξεναγήσεις στα Μουσεία και στις εκκλησίες του χωριού κ.α. .

Η Γιορτή θα γίνει τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας.


Αιμοδοσία εις Μνήμη το Κλείτου Φειδία Αθανασίου 18/8/2021

Αιμοδοσία εις Μνήμη το Κλείτου Φειδία Αθανασίου, 18/8/2021 και ώρα 7:00-9:00 στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΡΣΟΥΣ.
Η οικογένεια σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους ,του Συνδέσμου Αναπτύξης και ολων των οργανομένων συνόλων του Άρσους ,διογρανώνουν την 2η Αιμοδοσια εις Μνήμη το Κλείτου Φειδία Αθανασίου.


Το σταφύλι άλλως πως και όχι μόνο

Ελάτε να  δημιουργήσουμε μαζί αυθεντικά παραδοσιακά προϊόντα  από 100%  Μούστο Σταφυλιού ΠΑΛΟΥΖΕ ,ΣΟΥΤΖΙΟΥΚΚΟ, ΕΨΗΜΑ,  ΠΟΡΤΟ ,ΡΕΤΖΕΛΙΑ,  ΚΟΥΛΟΥΡΟΥΘΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΨΗΜΑ, που πραγματοποιεί το Εργαστήριο μας στην Πλατεία του Χωρίου Άρσους.

Πιο κάτω  το πρόγραμμα μας αναλυτικά.

Εσείς άπλα διαλέξτε ημερομηνία και αφήστε τα υπόλοιπα σε μας.

Η Συμμέτοχη και η Γευσιγνωσία είναι Δωρεά.

Για συμμέτοχη απαραίτητη η κράτηση 99559451

Τα Εργαστήρια επιχορηγούνται από το Υφυπουργείο Τουρισμού στο Πλαίσιο του Σχεδίου Επιχορήγησης για τα Επισκέψιμα Εργαστήρια.


Καθαρισμός Οικοπέδων και Τεμαχίων γης μέσα στα όρια της κοινότητας (μέχρι 13/6/2021)

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και εγκαταλειμμένων κατοικιών, καθώς επίσης και τους ιδιοκτήτες χωραφιών που βρίσκονται μέσα στην οικιστική περιοχή, όπως μέχρι τις 13 Ιουνίου 2021 προβούν σε καθαρισμό τους και στην απομάκρυνση των χόρτων και άλλων αχρήστων υλικών ή αντικειμένων που υπάρχουν σε αυτά, ανεξάρτητα εάν άλλο πρόσωπο τα απέρριψε ή εγκατάλειψε.

Μετά τις 13 Ιουνίου 2021, το Κοινοτικό Συμβούλιο θα προβεί στον καθαρισμό τους και θα απαιτήσει από τους ιδιοκτήτες ή κατόχους ή υπεύθυνα πρόσωπα τα σχετικά έξοδα που προκύψουν, συμφώνα με τους σχετικούς κανονισμούς.

Διευκρινίζεται ότι

1. Αν ο καθαρισμός από τον ιδιοκτήτη κριθεί μη ικανοποιητικός , το Κοινοτικό Συμβούλιο θα προβαίνει σε πλήρη καθαρισμό του οικοπέδου, χωραφιού ή της κατοικίας.
2. Η ευθύνη του καθαρισμού βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη, έστω και αν έχουν τοποθετηθεί άχρηστα υλικά από τρίτους.
3. Η χρέωση θα γίνεται ανάλογα με τον όγκο των υλικών που θα απομακρύνονται.
4. Όσοι διατηρούν μηχανήματα ή άλλα χρήσιμα αντικείμενα, πρέπει να τα μετακινήσουν έγκαιρα για σκοπούς καλύτερου καθαρισμού, διαφορετικά το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν θα φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν απώλεια ή πρόκληση ζημιάς.
5. Προσωπικές επιστολές- ειδοποιήσεις δεν θα σταλούν.

Από το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους
13 Μαίου 2021


ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΣΟΥΣ

1. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους σας πληροφορεί ότι από τις 11/1/2021 μέχρι την 31/1/2021 το Γραφείο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό .
2. Οι οποίες πληρωμές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, για επείγοντα θέματα παρακαλούμε όπως καλείτε στο Τηλ. 25943223 ( ώρες γραφείου / 7.30πμ-3.00μμ) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@arsos.org.
3. Έντυπα μετακινήσεις πολιτών και εργαζόμενων μπορείτε να βρείτε στην είσοδο του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Παρακαλώ όπως συνεργαστούμε όλοι μας ,σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει ο τόπος μας. Μένουμε σπίτι …..!!!!


ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η οικογένεια σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο,τον Σύνδεσμο Ανάπτυξης και όλα τα οργανωμένα σύνολα του Άρσους διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στην μνήμη του συγχωριανού μας Κλείτου Αθανασίου που έφυγε πρόσφατα πρόωρα από την ζωή.
Η αιμοδοσία θα γίνει την Τετάρτη 12 Αυγούστου 6-8 μ.μ. στο Κέντρο Πληροφόρησης Παραδοσιακών Γεύσεων  Άρσους (πρώην Δημ. Σχολείο)
Όσοι τιμούν την μνήμη του καλούνται να παραστού.


FREE WIFI ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΣΟΥΣ

Μετά από διεκδίκηση και υπογραφή της συμφωνίας επιχορήγησης μέσω κουπονιού αξίας €15.000 της πρωτοβουλίας WiFi4EU (στο πλαίσιο μηχανισμού “Συνδέοντας την Ευρώπη” (CEF)) τον Δεκέμβριο του 2019, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του ΑΡΣΟΥΣ πως λειτουργεί ΔΩΡΕΑΝ σύστημα WiFi εξωτερικών κυρίως χώρων, αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εγκατάσταση 11 Access Points σε προγραμματισμένα σημεία της Κοινότητας μας, τα οποία με την εμβέλεια τους καλύπτουν όλους τους κύριους χώρους και μέρος του χωριού.

Ευχαριστούμε την εταιρεία M & Join My Wifi Ltd για την άψογη συνεργασία, τοποθέτηση και ενεργοποίηση του συστήματος WiFi4EU, καθώς και όλους τους ιδιοκτήτες των κατοικιών που συγκατατέθηκαν να παρέχουν ρεύμα για την λειτουργία του.

Με αυτό το βήμα μπορέσαμε να συμβάλουμε στην περεταίρω ανάπτυξη και αναβάθμιση της Κοινότητας μας, φέρνοντας την πιο κοντά στην ψηφιακή ενιαία αγορά, βελτιώνοντας τον ψηφιακό προγραμματισμό και εξυπηρετώντας όσο περισσότερους κατοίκους, αποδήμους, φίλους και επισκέπτες του Aρσους μας !
Παρουσίαση επενδυτικού προγράμματος στην κοινότητα

Μετά από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Άρσους με τους ιδιοκτήτες της Εταιρείας ZILLIEN PROPERTY CONSULTANTS στις 18 Ιουνίου 2020, εξέφρασαν την επιθυμία να παρουσιάσουν στην Κοινότητα μας το επενδυτικό πρόγραμμα της Εταιρείας τους απευθείας στους κατοίκους και ιδιοκτήτες ακινήτων.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους βλέπει πάντοτε θετικά τα προγράμματα αυτά που στόχο έχουν την πρόοδο της Κοινότητας μας.
Καλείστε όσοι ενδιαφέρεστε ή επιθυμείτε να παραστείτε στην παρουσίαση του προγράμματος της Εταιρείας ZILLIEN PROPERTY CONSULTANTS , που θα γίνει το Σαββάτο 27/6/2020 και ώρα 6.00μμ στην ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΓΟΡΑ.
Η εταιρεία θα φιλοξενήσει τους παρευρισκόμενους.

Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Άρσους
Αντρέας Ψηλός
23 Ιουνίου 2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ, ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΣΟΥΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Aρσους καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και εγκαταλειμμένων κατοικιών, καθώς επίσης και τους ιδιοκτήτες χωραφιών που βρίσκονται μέσα στην οικιστική περιοχή, όπως μέχρι τις 13 Ιουνίου 2020 προβούν σε καθαρισμό τους και στην απομάκρυνση των χόρτων και άλλων αχρήστων υλικών ή αντικειμένων που υπάρχουν σε αυτά, ανεξάρτητα εάν άλλο πρόσωπο τα απέρριψε ή εγκατάλειψε.

Μετά τις 13 Ιουνίου 2020, το Κοινοτικό Συμβούλιο θα προβεί στον καθαρισμό τους και θα απαιτήσει από τους ιδιοκτήτες ή κατόχους ή υπεύθυνα πρόσωπα τα σχετικά έξοδα που προκύψουν, συμφώνα με τους σχετικούς κανονισμούς.

Διευκρινίζεται ότι 
1. Αν ο καθαρισμός από τον ιδιοκτήτη κριθεί μη ικανοποιητικός , το Κοινοτικό Συμβούλιο θα προβαίνει σε πλήρη καθαρισμό του οικοπέδου, χωραφιού ή της κατοικίας.
2. Η ευθύνη του καθαρισμού βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη, έστω και αν έχουν τοποθετηθεί άχρηστα υλικά από τρίτους.
3. Η χρέωση θα γίνεται ανάλογα με τον όγκο των υλικών που θα απομακρύνονται.
4. Όσοι διατηρούν μηχανήματα ή άλλα χρήσιμα αντικείμενα, πρέπει να τα μετακινήσουν έγκαιρα για σκοπούς καλύτερου καθαρισμού, διαφορετικά το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν θα φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν απώλεια ή πρόκληση ζημιάς.

Από το Κοινοτικό Συμβούλιο Aρσους


Πασχαλινές ευχές από το κοινοτικό συμβούλιο Aρσους

Ο Πρόεδρος τα Μέλη και το προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου Aρσους σας εύχονται Καλή Ανάσταση. ΜΕΝΟΥ ΣΠΙΤΙ για να βρεθούμε όλοι μαζί το συντομότερο στο ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙΩΝ - ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ.

H OMAΔA KPAΣOXΩPIΩN - AMΠEΛOXΩPIΩN ΛEMEΣOY ΠAPOTPYNEI KAI ΣYMBOYΛEYEI OΛOYΣ TOYΣ AΠOΔHMOYΣ OΠΩΣ ΠAPAMEINOYN ΣTH MONIMH TOYΣ KATOIKIA KAI NA MH METAKINOYNTAI ΣTIΣ EΞOXIKEΣ TOYΣ KATOIKIEΣ. ETΣI ΠPONOOYN KAI OI KANONIΣMOI THΣ KYΠPIAKHΣ ΔHMOKPATIAΣ ΩΣTE NA ΠEPIOPIΣTEI H EΞAΠΛΩΣH TOY KOPONAIOY. XPEIAZETAI ΠEIΘAPXIA KAI ΣYNEPΓAΣIA AΠ' OΛOYΣ MAΣ! ME AYTH THN EYKAIPIA ΣAΣ EYXOMAΣTE KAΛO ΠAΣXA KAI ΘA TA KATAΦEPOYME.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Με βάση τα εξαγγελθέντα μέτρα από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, το Γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αρσους, θα είναι κλειστό για το κοινό από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 μέχρι νεοτέρας .

Για σοβαρούς λόγους μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλεφώνα 25943223/99409248 ή με μήνυμα στο e-mail: info@arsos.org.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις εξάπλωσης του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ το Συμβούλιο σας προτρέπει να μείνετε σπίτι .

Ευχόμαστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την κατάσταση.

Κοινοτικό Συμβούλιο Aρσους 16 Μαρτίου 2020.


Περιήγηση Κυνήγι θησαυρού Άρσος 2020 (23/2/2020)


ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΑΡΣΟΣ  

Την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 εορτή των Θεοφανίων, θα γίνει μετά την θεία λειτουργία στο καφενείο της Εκκλησίας η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιττας .

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΣΟΥΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 


Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις στο Άρσος 20/10/2019


ΔΩΡΕΑΝ τοποθετήσεις microchip σε σκύλλους

Το Eπαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Λεμεσού θα προβεί σε ΔΩΡΕΑΝ τοποθετήσεις microchip σε σκύλλους. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες σκύλων της Κοινότητας μας, που δεν έχουν μέχρι σήμερα τοποθετήσει microchip στους σκύλους τους όπως προχωρήσουν με την πιο πάνω ενεργεία σήμανσης και εγγραφης των ζώων τους, στις 17 Οκτωβρίου 2019 στην Κοινότητα Μαλλιάς απο τις 9.00πμ μέχρις τις 1.00μμ.

Απαραίτητα Έγγραφα

Aντιγραφο ταυτότητας ιδιοκτήτη
Βιβλιάριο υγείας σκύλου και
Εξουσιοδότητση ( σε περίπτωση που δεν είναι παρόν ο ιδιοκτήτης)


Γιορτή του Παλουζέ στο Άρσος 29/9/2019


Αναβολή προγραμματισμένης εκδήλωσης 31/8/2019


Αναβολή προγραμματισμένης εκδήλωσης 31/8/2019

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους σας ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση που θα είχαμε το Σαββάτο 31/8/2019 -ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ - αναβάλλεται για αργότερα λόγω του άδικου χαμού του συγχωριανού μας Σάββα Φιλίππου Χαραλάμπους στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε το Σαββάτο 24/8/2019.


Εργαστήρι φωτογραφίας και φωτογραφική εξόρμηση 01/09/2019


Κ Ο Ν Σ Ε Ρ Τ Ο

από το διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Artur Vanyan.
Στην Πλατεία του ΄Αρσους το
Σαββάτο 24 Αυγούστου 2019
και ώρα 8.00μμ.
Είσοδος ελεύθερη


Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων Άρσους 2019     


Μουσική Βραδιά στο Άρσος 15/8/2019


Θεατρική Παράσταση στο Άρσος 4/8/2019


Υπαίθρια Φωτογραφική Έκθεση «Φύση και Φως» 9/8 - 2/10/2019


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΩΝ ΓΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, τεμαχίων γης που βρίσκονται εντός της περιοχής του Κοινοτικού Συμβουλίου Άρσους, όπως μέχρι το Σάββατο 6/7/2019 προχωρήσουν σε καθαρισμό αυτών από χόρτα, άχρηστα υλικά και άλλα σκύβαλα.
Μετά τη λήξη της πιο πάνω προθεσμίας το Κοινοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσει αυτόβουλα στον καθαρισμό τους, χωρίς άλλη ειδοποίηση και το κόστος που θα προκύψει για κάθε οικόπεδο ή τεμάχιο θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες για τον εν λόγω σκοπό.

Στόχος όλων είναι η αποφυγή κάθε ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές από πυρκαγιά και για την επίτευξη του στόχου αυτού απαιτείται από όλους πλήρης ετοιμότητα κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία οι κίνδυνοι πρόκλησης πυρκαγιών πολλαπλασιάζονται.

Διευκρινίζεται ότι?

 1. Η ευθύνη του καθαρισμού βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη, έστω και αν έχουν τοποθετηθεί άχρηστα υλικά από τρίτους
 2. Αν ο καθαρισμός από τον ιδιοκτήτη κριθεί μη ικανοποιητικός, το Συμβούλιο θα προβαίνει σε πλήρη καθαρισμό του οικοπέδου.
 3. Η χρέωση θα γίνεται ανάλογα με την εργασία που θα διεξάγεται εντός του χώρου.
 4. Όσοι διατηρούν μηχανήματα ή άλλα χρήσιμα μεγάλα αντικείμενα, πρέπει να τα μετακινήσουν έγκαιρά για σκοπούς καλύτερου καθαρισμού, διαφορετικά το Συμβούλιο δεν θα φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια ή πρόκληση ζημιάς.
 5. Η παρούσα ειδοποίηση θεωρείται και σαν προσωπική ειδοποίηση προς όλους τους πιο πάνω αναφερόμενους ιδιοκτήτες ή διαχειριστές και αποστέλλεται με βάση των περί Κοινοτήτων Νόμο, άρθρο 103(1) και (103)2 (ΚΔΠ 294/2002).
 6. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται αυστηρώς το άναμμα φωτιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου ΄Αρσους στο τηλέφωνο 25943223 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Εκ του Κοινοτικού Συμβουλίου ΄Αρσους


Φεστιβάλ Γεωπάρκου Τροόδους 2019


TΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙΩΝ 2019 (4/5/2019)


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΣΟΣ 2019

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε το Πάσχα. Οι απανταχού Αρσιώτες και φίλοι του χωριού θα γεμίσουν ξανά τα σπίτια, τα γραφικά δρομάκια τα καφενεία της πλατείας.

Θα ξανασμίξουν συγγενείς και φίλοι για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Για τους φυσιολάτρες η ανοιξιάτικη φύση, το μονοπάτι της φύσης με τους καταρράκτες και τις βρύσες με τα άφθονα για φέτος νερά, οι καταρράκτες της Τρόζοινας,
το κελάδημα των αηδονιών τα χελιδόνια που σχίζουν το ουρανό, αποτελούν εικόνες που μόνο στα χωριά και στην ύπαιθρο μας τα βρίσκεις.

Αλλά και μέσα στο χωριό οι καθαρές ανθοστόλιστες αυλές, τα παραδοσιακά σπίτια, η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού και της φλαούνας, δίνουν μια άλλη γραφική νότα.

Τέλος οι κατανυκτικές ακολουθίες των παθών και της Ανάστασης, κάνουν το Πάσχα στο Άρσος πολύ ξεχωριστό.

Τα οργανωμένα σύνολα του χωριού ετοίμασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 
11: 00 - 16:00 Κυνήγι πασχαλινού αυγού , τέχνες και χειροτεχνίες , ζωγραφική προσώπου κ.α. στο Arsos Country Club

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
09: 00 Στολισμός Επιταφίου από τις νεανίδες του χωριού
15: 00 Ακολουθία της Αποκαθήλωσης
18: 00 Ακολουθία του Επιταφίου. Εγκώμια προς την Θεοτόκο από την Χορωδία Νεανίδων του χωριού. Περιφορά του Επιταφίου στις οδούς Αγίας Μαριάμνης, Παπαφλέσσα, Θουκή Αποστόλου , Αποστόλου Φιλίππου, Μακαρίου, Αγίου Γεωργίου.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ:
07: 00 Κρυφή Ανάσταση.
14: 00 Μάζεμα ξύλων για την Λαμπρατζιά.
23: 00 Ακολουθία Αναστάσεως
24: 00 Καλός Λόγος 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ :
11:00 Εσπερινός της Αγάπης
17:00 Εκδηλώσεις στην Πλατεία: Αυγοδρομίες , Σακκουλοδρομίες, Τράβηγμα σχοινιού, Τόμπολα, Παραδοσιακά Παιχνίδια (Μαντήλι, Φούρνος, Ζίζιρος, Πρώτη Ελιά, Τρείς έντεκα - τρείς δώδεκα κλπ.)

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: 
12:00 Εσπερινός της Αγάπης
16:00 Τόμπολα, Παραδοσιακά Παιχνίδια στην Πλατεία

ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ:
07:00 Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Καθολικής. Μετά τη λειτουργία θα προσφερθούν κόκκινα αυγά, φλαούνα, κρασί και ζιβανία.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡΣΟΥΣ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΑΡΣΟΥΣ


ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΑΡΣΟΣ

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, εορτή των Θεοφανίων θα γίνει μετά τη θεία λειτουργία στο καφενείο της Εκκλησίας, η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιττας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Ποιήματα και τραγούδια από τα παιδιά του χωριού.
 • Ύμνους των ημερών από χορωδία ιεροψαλτών του χωριού
 • Ο Άης Βασίλης θα μοιράσει δώρα στα παιδιά
 • Ξεροτήανα, Κεράσματα και κοπή της βασιλόπιττας

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι στο Άρσος

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικο παζαράκι στο όμορφο περιβάλλον του Arsos Country Club, από τις 12 μ.μ. μέχρι τις 7 μ.μ.  

Θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις όπως ζωγραφική προσώπου, ταχυδρομείο στον Άη Βασίλη, Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση γλυκών.  

Θα υπάρχει αγορά γλυκών, μπισκότων, λουκάνικων, χειροποίητες κατασκευές, παιδότοπος και αρκετές άλλες δραστηριότητες.  

Στις 3 μ.μ. θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια η χορωδία του Γυμνασίου Ομόδους.  

Στις 3.30 με 5.00μ.μ. ο Άγιος Βασίλης θα επισκεφτεί τα παιδιά παρέα με Μίκυ, Μίνι, Γκούφη και άλλους.


Δωρεάν Οφθολμολογική εξέταση κατοίκων Άρσους

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους , σε συνεργασία με τη Λέσχη Lions Λεμεσού Αφροδίτη, σας προσκαλούν την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 στην δωρεάν οφθαλμολογική εξέταση που θα γίνει στις 10:00 το πρωί , στο χώρο του Ιατρείου της Κοινότητας.
Στην Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα , η οποία είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα οφθαλομολογικά μηχανήματα, θα παρέχετε δωρεάν οφθαλμομέτρηση για Ωχροπάθεια, Διαβήτη, Γλαύκωμα, από γνωστούς εθελοντές Οφθαλμίατρους.

Η εξέταση στο Κοινοτικό Κέντρο θα γίνει από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 και θα μπορούν να εξετασθούν όλοι οι κάτοικοι από ηλικία 45 χρόνων και άνω και όλα τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη ανεξαρτήτου ηλικίας.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΣΟΥΣ
1η Νοεμβρίου 2018


Γιορτή του παλουζέ στο Άρσος (30/9/2018)


Εκπαιδευτική Διάλεξη (Άρσος 11/9/2018)

Το Κοινοτικό Συμβούλιο ΄Αρσους Λεμεσού σε συνεργασία με τα Κοινοτικά Συμβούλια
 Βάσας, Δοράς, Κισσούσας ,  Μαλλιάς, , και Ποταμιούς ,  
σας προσκαλούν  στην εκπαιδευτική διάλεξη που συνδιοργανώνουν
με την Αστυνομία Κύπρου για την εφαρμογή του προγράμματος:

"Παρατηρητής της Γειτονιάς"
Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7:00 μ.μ., στην Πλατεία της Κοινότητας ΄Αρσους

Το πρόγραμμα αποτελεί μια στρατηγική πρόληψης του εγκλήματος, η οποία μειώνει την εγκληματικότητα και αυξάνει το επίπεδο ασφάλειας, σε Δήμους και Κοινότητες.

Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου

Εκ  των  Κοινοτικών  Συμβουλίων ΄Αρσους , Βάσας, Δοράς, Κισσούσας , Μαλλιάς και Ποταμιούς


ΘΕΜΑ  :  ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΩΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ


Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους με την υπ’ αριθμόν 13/18 , ημερομηνίας 4/7/2018 ομόφωνης απόφασης του, παραχωρεί στην Εκκλησιαστική Επιτροπή Απ. Φιλίππου, το οίκημα  όπου παλαιότερα εστεγάζετο το  Συνεργατικό Παντοπωλείο, αποκλειστικά για χρήση ως Βυζαντινό Μουσείο.

Επιπρόσθετα, με την πιο πάνω απόφαση, το Κοινοτικού Συμβουλίου θα καλύψει και τα έξοδα  ανακαίνησης της πρόσοψης του οικήματος.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΣΟΥΣ
12 Ιουλίου 2018


ΘΕΜΑ  :  ΑΓΟΡΑ ΤΕΜΑΧΊΟΥ  ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους ανακοινώνει την αγορά του ½ Τεμαχίου  με αρ. 323 Φ/ΣΧ 46/40W1  , στη περιοχή Παναγίας Καθολικής , για την επέκταση του Κοιμητηρίου.  

Η τιμή αγοράς ανέρχεται στις Ευρώ 27,000 συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.

Από τα ταμεία του Κοινοτικού Συμβουλίου έχει καταβληθεί το ποσό των Ευρώ 10,000 ως προκαταβολή και το εναπομείναν υπόλοιπο θα εξοφληθεί μέχρι και την 1/6/2019,  σε  τρείς τμηματικές δόσεις.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΣΟΥΣ
12 Ιουλίου 2018


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΣΟΥΣ (2018)

Ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, το Κέντρο Νεότητος και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Άρσους, διοργανώνουν τις πιο κάτω καλοκαιρινές εκδηλώσεις και καλούν όλους του Αρσιώτες και φίλους του χωριού όπως παραστούν.

ΤΡΙΤΗ 31 Ιουλίου : Εορτάζεται στο Άρσος από αρχαιοτάτων χρόνων η Ανακομιδή των λειψάνων του Αποστόλου Φιλίππου από την Κωνσταντινούπολη στο Άρσος το 1204.Την παραμονή θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 Αυγούστου 8 30 μ.μ. Κρητική Βραδιά με τραγούδια και χορούς με τους Γιώργη Ζαχαριουδάκη στο λαγούτο και Μύρωνα στην λύρα στην Πλατεία του χωριού. Είσοδος Ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Αυγούστου 6μ.μ.-8μ.μ. Αιμοδοσία στην μνήμη των Πεσόντων Αρσιωτών και καταγόμενων από το Άρσος κατά την Τουρκική Εισβολή

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Αυγούστου 8 μ.μ. Αμφιθέατρο του χωριού: Θεατρική παράσταση << ΕΝ ΠΚΙΕΡΩΝΟΥΜΕ …! ΕΝ ΠΚΙΕΡΩΝΟΥΜΕ..!>> κωμωδία με άφθονο γέλιο από το Περιφερειακό Θέατρο <<ΣΚΑΛΑ>> Είσοδος 5 Ευρώ.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ανδρέας Μελέκης, Ζωή Κυπριανού, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Χρυστάλλα Καλλένου, Λουκάς Λουκά, Φοίβος Γεωργιάδης.

ΤΡΙΤΗ 14 Αυγούστου 4μ.μ. Ετήσια Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Ανάπτυξης Άρσους .Απολογισμός , Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου
8:30 μ.μ. Τόμπολα στην πλατεία

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 Αυγούστου 8 μ.μ. Τόμπολα στην πλατεία
Χαλαρή βραδιά με συνοδεία Ακκορτεόν

ΠΕΜΠΤΗ 16 Αυγούστου 4-8 μ.μ. Ημέρα διασκέδασης και παιχνιδιού για παιδιά (Funday) στο Arsos Country Club.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 Αυγούστου 8:30μ.μ. Μεγάλη Χοροεσπερίδα στην αυλή του Δημ. Σχολείου με το 8μελές μουσικό σχήμα <<Σινιάλο>> . Είσοδος 5 Ευρώ. Κρατείστε έγκαιρα θέσεις. Στο χώρο της χοροεσπερίδας θα διατίθενται φαγητά και ποτά σε λογικές τιμές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Σεπτέμβρη ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΛΟΥΖΕ. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Χορευτικό όμιλο ΔΙΟΝΥΣΟΣ και το μουσικό σχήμα ΑΝΤΑΜΑ με μουσικές της Κύπρου του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας.


ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ

Προσκαλείστε σε ενημερωτική συγκέντρωση  που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους  σε συνεργασία με όλες τις Αγροτικές Οργανωτικές , την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 και ώρα 6+30 μμ, στη πλατεία του χωριού.

Θέμα της συγκέντρωσης, οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα αμπέλια λόγω των καιρικών συνθηκών (περονόσπορος).  
Στη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν και επηρεαζόμενοι αμπελουργοί των Κοινοτήτων Δοράς, Βάσας και Μαλλιάς.

Η παρουσία όλων κρίνεται αναγκαία.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΣΟΥΣ


ΘΕΜΑ : ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΣΑΊ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΣΥΚΑΦ

Προσκαλείστε σε Φιλανθρωπικό τσάι που διοργανώνουν οι κυρίες Ανδρούλλα Ψηλού και Μάρω Τελώνη σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) , την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και ώρα 4 μμ, στη οικία της κυρίας Αντρούλλας Ψηλού, στο Άρσος.

Ομιλίτρια θα είναι η αδελφή Πανσέμνη.

Τα έσοδα της συνάντησης θα διατεθούν για τον ΠΑΣΥΚΑΦ.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΣΟΥΣ


1/2018 Αγορά οικήματος Συνεργατικού Παντοπωλείου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αγορά του οικήματος όπου εστεγάζετο παλαιότερα το Συνεργατικό Παντοπωλείο Άρσους.

Η  τιμή αγοράς του οικήματος ανέρχεται στις Ευρώ 30.000  και ποσό της τάξης των Ευρώ 26.000 προέρχεται από εισφορές των απανταχού Αρσιωτών και φίλων της Κοινότητας μας και το υπόλοιπο ποσό έχει καλυφθεί  από τα ταμεία του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους σε όσους έχουν συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθεια επανάκτησης του ιστορικού οικήματος , το οποίο οίκημα φέρει  θύμησες αγώνων, μόχθων γενεών Αρσιωτών, ώστε να έχουν το δικό τους μετοχικό Παντοπωλείο.

Το οίκημα θα ανακαινισθεί και θα αξιοποιηθεί σε όφελος των κατοίκων της κοινότητας.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΣΟΥΣ


2/2018 Αγορά οικοπέδου για ανέγερση χώρου στάθμευσης

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αγορά του οικοπέδου για την δημιουργία χώρου στάθμευσης στη περιοχή «Αξιστράτηγος».

Η  τιμή αγοράς του οικοπέδου ανέρχεται στις Ευρώ 35.000  και έχει καλυφθεί εξ ολοκλήρου   από τα ταμεία του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Η δημιουργία χώρου στάθμευσης εντάσσεται στα πλαίσια της υλοποίησης της Β φάσης του Έργου Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας , συνολικού προυπολογιζόμενου ποσού της τάξης των Ευρώ 500.000,  με ημερομηνία έναρξης του έργου εντός του 2019.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΣΟΥΣ


3/2018 Παραχώρηση Δωρεάν Τεμαχίου στο Kοινοτικό Συμβούλιο

Το Τεμάχιο  με αρ. 213 Φ/ΣΧ 46/40W2, το οποίο γειτνιάζει με το χώρο του «Μνημείου Ηρώων», στη είσοδο της Κοινότητας μας, έχει παραχωρηθεί Δωρεάν στο Κοινοτικό Συμβούλιο από τους συγχωριανούς μας κ.κ. Γεώργιο Ιωάννη Στυλιανού και  Στέλιο Ιωάννη Μακρίδη εις μνήμη των γονέων τους,  Ιωάννη και Μαρίας Στυλιανού.  

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους στους συγχωριανούς μας κ.κ. Γεώργιο Ιωάννη Στυλιανού και Στέλιο Ιωάννη Μακρίδη για την δωρεάν τους.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την ανάπλαση του παραχωρηθέντα χώρου σε πάρκου. Την διαμόρφωση του χώρου έχει αναλάβει το Τμήμα Δημοσίων έργων συνολικού προυπολογισμού Ευρώ 60.000

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΣΟΥΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου ΄Αρσους  σας ενημερώνου ότι την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018  στις 2.30μμ θα  γίνει Παγκοινοτική Συγκέντρωση, στο οίκημα του Συνεργατικού Παντοπωλείου Άρσους.

 • Ετήσια ενημέρωση πεπραγμένων του Κοινοτικού Συμβουλίου για το 2017.
 • Εισηγήσεις- Απόψεις.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Κοινοτικό Συμβούλιο ΄Αρσους.
15 Ιανουαρίου 2018

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΡΣΟΥΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΣΟΥΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης ,το Κοινοτικό Συμβούλιο ,το Κέντρο Νεότητος και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Άρσους προσκαλούν όλους τους Συγχωριανούς και φίλους του Άρσους στις Καλοκαιρινές εκδηλώσις που διοργανώνουν.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής?

ΙΟΥΛΙΟΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ - 29.07.17 στις 8.00 μ.μ 
O Θεατρικός Όμιλος Κρασοχωριών παρουσιάζει το έργο του.«Τ΄αμπέλιν στα Μερσινούθκια» στο αμφιθέατρο χωριού. 
Είσοδος Δωρεάν (Προσφορά Κοινοτικού Συμβουλίου)

ΚΥΡΙΑΚΉ - 30.07.2017  στις 9.00π.μ
Το Κέντρο Νεότητος Άρσους σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν να γνωρίσετε το χωριό μας . Το πρωί της Κυριακής 30.07.2017 θα ανοίξουν οι πόρτες του μουσείου για ξενάγηση. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην εκκλησία του Απ. Φιλίππου και έπειτα
περιδιάβαση στο μονοπάτι της Φύσης. Η διαδρομή καταλήγει στο αρχαίο εκκλησάκι της Παναγίας όπου θα προσφέρεται δωρεάν πρόγευμα.

ΔΕΥΤΕΡΑ - 31.07.2017
Εορτάζεται η από αρχαιοτάτων χρόνων γιορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αποστόλου Φιλίππου από την Κωνσταντινούπολη στο Άρσος το 1204. Την παραμονή θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός. Θα γίνει περιφορά των λειψάνων του Αποστόλου Φιλίππου.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ - 05.08.2017 στις 8.30μ.μ.
Κρητική βραδιά στην πλατεία με το μουσικό σχήμα του Κρητικού Λυράρη Γιάννη Φραγκιαδουλάκη και το Χορευτικό Όμιλο Ζήδρος. 
Είσοδος Ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ -11.08.2017  στις 8.30μ.μ.
Καλλιτεχνική βραδιά με τους : Φίλιππο Κωνσταντινίδη, , Μάριο Κολώνια ,Νεκτάριο Μενελάου ,Φρόσω Νικολάου, Δήμο Ιωακείμ και άλλους Αρσιώτες καλλιτέχνες, στην πλατεία του χωριού. 
Είσοδος Ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ - 12.08.2017 στις 6.00μ.μ

 • Παγκοινοτική Αιμοδοσία στο τοπικό ιατρείο. Η φετινή αιμοδοσία γίνεται εις μνήμη των πεσόντων συγχωριανών μας κατά την Τουρκική Εισβολή Ανδρέα Στιβαρού και Λευτέρη Θεοδοσίου και των καταγόμενων από το Άρσος πεσόντων Δώρου και Στέλιου Μακρίδη, Κλείτου Ηρακλή Μανδριώτη, Αιμιλίου Μιλτιάδους Ηροδότου , Θάλειας Κυπριανού, Σοφοκλή Γεωργίου Πολυδώρου και των αγνοουμένων Θανάση Γεωργίου Αθανασίου και Νεοφύτου Γεωργίου Δημοσθένους

Εκστρατεία εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών για το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα επίσης στο τοπικό ιατρείο

 • 7:00μ.μ.–9:00μ.μ.  Παρουσιάσεις με θεματολογία τον έναστρο ουρανό, τους αστερισμούς, το ηλιακό σύστημα και τον γαλαξία μας σε κινητό πλανητάριο με φουσκωτό ουράνιο θόλο από το Starlab. Η εκδήλωση θα λάβει χώρο στο Δημοτικό Σχολείο ΄Αρσους.
 • 9.00μ.μ. Παρουσίαση με θεματολογία τα ουράνια σώματα και τους διάφορους αστερισμούς από το House of Science. Θα ακολουθήσει παρατήρηση των των αστερισμών μέσα από τηλεσκόπια καθώς και παρατήρηση του φαινόμενου της βροχής μετεωριτών γνωστών και ως Περσίδες. Η εκδήλωση θα λάβει χώρο στο Δημοτικό Σχολείο Άρσους.

ΚΥΡΙΑΚΗ - 13.08.2017 6:00 -8:00 μ.μ.

 • Τόμπολα στην πλατεία από το Κέντρο Νεότητος Άρσους 8:00 μ.μ
 • Παρουσίαση βιβλίου του συγχωριανού μας εκπαιδευτικού Γιώργου Παπαδοπούλου Ένας δάσκαλος και ένα χρονικό 1940-2015΄΄από τον κ. Μάριο Στυλιανίδη Α΄ λειτουργό εκπαίδευσης στην αυλή της εκκλησίας. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Σύνδεσμο Ανάπτυξης.

ΔΕΥΤΕΡΑ - 14.08.2017 στις 8.30μ.μ
Τόμπολα στην πλατεία (Μετά τον εσπερινό) 

ΤΡΙΤΗ - 15.08.2017 

 • Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου 
 • Τόμπολα στην Πλατεία στις 8.00μ.μ


ΤΕΤΑΡΤΗ - 16.08.2017 στις 8.30μ.μ
Μεγάλη συναυλία –Χοροεσπερίδα «Πενιές και ταξίδια λαϊκά …» στο γήπεδο του με τον συγχωριανό μας λαικό τραγουδιστή Περικλή. Μαζί του θα τραγουδήσουν οι Έλενα Ανδρέου, Μιχάλης Λεβέντης και Μαρίνα Αγγέλου. Φιλική συμμετοχή – παρουσίαση Χρήστος Φιλίππου.
Κρατείστε έγκαιρα τραπέζι / Είσοδος 5 Ευρώ
Χορηγός Επικοινωνίας ΡΙΚ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08.09.2017
Πανηγυρίζει η εκκλησία της Παναγίας Καθολικής Άρσους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23.09.2017
Εργαστήρι παλουζέ
Έκθεση φωτογραφίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 24.09.2017
ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΛΟΥΖΕ με τον Χορευτικό Όμιλο Διόνυσο -Παραδοσιακή Μουσική


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Lets do it Cyprus»

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, διοργανώνεται η παγκύπρια εκστρατεία «Lets do it Cyprus», στόχος της οποίας είναι να καθαρίσουμε την Κύπρο.

Η κοινότητα μας θα συμβάλει στην διοργάνωση αυτή, καθαρίζοντας διάφορους δημόσιους χώρους της κοινότητας μας.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή, να βρίσκονται στην είσοδο του χωριού(Γιοφυρούιν) στις 11.00π.μ την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Η καθαριότητα της Κοινότητας μας και γενικότερα της Κύπρου μας, είναι καθήκον όλων. Η καθαριότητα είναι ο καθρέφτης του πολιτισμού μας.

Σας περιμένουμε όλους!

Από το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους
28/3/2017


ΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Αριθμός Προσφοράς: 1/2017

Το Κοινοτικό Συμβούλιο ΄Αρσους σας πληροφορεί ότι ζήτα προσφορές για την αγορά υπηρεσιών ανά ώρα για την κάλυψη των αναγκών του στο τομέα της καθαριότητας και για άλλες συναφής εργασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να αποτείνονται στο Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους τηλ. 25943223 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι Προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστό φάκελο στον οποίο να αναγράφεται «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ» στο γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου όχι αργότερα από τις 7/4/2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00μ.

Το Συμβούλιο δεν είναι υποχρεωμένο να δεχτεί τη χαμηλότερη ή οποιαδήποτε άλλη προσφορά.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΣΟΥΣ
24 Μαρτίου 2017


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Κοινοτικό Συμβούλιο ΄Αρσους και ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Κοινότητας Άρσους σας προσκαλούν στο Τρισάγιο που θα ψάλει εις μνήμην των Ηρώων του Άρσους , που θα γίνει την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και ώρα 11.00 πμ. στο Μνημείο Ηρώων.

Κοινοτικό Συμβούλιο ΄Αρσους
Σύνδεσμος Ανάπτυξης Κοινότητας ΄Αρσους
21 Μαρτίου 2017


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Προσκαλείστε σε συγκέντρωση που θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 3.00ΜΜ στο Καφενείο της Εκκλησίας για ενημέρωση και συζήτηση για το περιεχόμενο της « Γ΄ΦΑΣΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9.4 – ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ » που έχει δημοσιευτεί στις 4 Νοεμβρίου 2016 και η περίοδος για ενστάσεις λήγει στις 4 Μαρτίου 2017.

Σκοπός είναι να προχωρήσουμε άμεσα στην υποβολή των ενστάσεων αφού με την νέα δήλωση πολιτικής στην ουσίας μηδενίζεται η αξία των επηρεαζόμενων τεμαχίων.

Έντυπα για την υποβολή ενστάσεων διατίθενται στο Γραφείο του Κοινοτικού Συμβούλιου . Επίσης διατίθενται στα  Κεντρικά και  Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως καθώς  στην ιστοσελίδα του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως στην  διεύθυνση
http?//www.moi.gov.cy/tph.
Η ένσταση θα υποβάλλεται σε 4 αντίτυπα και συνοδεύεται από ισάριθμα αντίτυπα ή φωτοαντίγραφα επίσημου χωρομετρικού σχεδίου στο οποίο σημειώνεται με κόκκινο περίγραμμα το τεμάχιο για το οποίο  υποβάλλεται η ένσταση.

Από το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους


ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΛΟΥΖΕ  ΣΤΟ ΑΡΣΟΣ

Την Κυριακή 27 του Σεπτέμβρη στις  4:00μ.μ θα γίνει στο Άρσος  η καθιερωμένη Γιορτή του Παλουζέ.

Οι γυναίκες του χωριού θα φτιάξουν εκτός από τον παλουζέ που θα προσφέρεται δωρεάν  σ’ όλους τους  επισκέπτες , κουλλουρούθκια με το έψιμα, σουτζιούκο, κκιοφτέρκα  και άλλα υποπροϊόντα του σταφυλιού. Στο χώρο της εκδήλωσης θα διατίθενται αρκατένα,  τσαμαρέλλα, Αρσιώτικο κρασί, ζιβανία, λουκουμάδες, αρωματικά βότανα κλπ .

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Κυπριακούς χορούς και τραγούδια  θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός  Όμιλος της ΣΠΕ Αγίας Φυλάξεως και  η χορωδία ΑΡΙΟΝΕΣ θα τραγουδήσει  παραδοσιακά  και άλλα τραγούδια.

Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν  τα παραδοσιακά σπίτια του χωριού τις Μεσαιωνικές βρύσες, το Μονοπάτι της Φύσης,  το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Βυζαντινό Ναό του Αποστόλου Φιλίππου  και το εικονοφυλάκιο της Αγ. Μαριάμνης.

Στα πλαίσια της γιορτής  διοργανώνεται έκθεση Κυπριακής παραδοσιακής υφαντικής από τη συλλογή του Πωλ και της Νίνας Παστίδη. Η έκθεση θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο του Αγροτουριστικού Συγκροτήματος ΑΡΣΟΡΑΜΑ και θα είναι ανοικτή το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 του Σεπτέμβρη

Στον χώρο του Μουσείου θα υπάρχει έκθεση Φωτογραφίας.

ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΡΣΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ


 

 
 
Footer
Behind us is the memory of our fathers, in front of us are the eyes of our children!
 
   
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No http://www.arsos.org/images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.