Μήνυμα Κοινοτικό Συμβούλιο Διαφημίσεις Ανακοινώσεις Επικοινωνία
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις
Δημοσιεύσεις
Αρχείο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

KΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΣΟΥΣ
Πλατεία Αποστόλου Φιλίππου,
4770  Άρσος, Λεμεσός
Τηλ : 25943223, 25942171
Φαξ: 25944378
E-mail: info@arsos.org

Σύνδεσμος Ανάπτυξης Κοινότητας Άρσους

Ταχ. Θυρ.: 51695
3508, Λεμεσός
Τηλ: 99410577

 
 
Αρχείο
 

ΠΑΝΗΓΥΡΙ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ        
ΣΤΟ  ΑΡΣΟΣ
-------------------------

Την προσεχή Τετάρτη 14 Νοεμβρίου θα γίνει στο Άρσος  η καθιερωμένη από αρχαιοτάτων χρόνων πανήγυρις  του Αγίου και Πανευφήμου Αποστόλου Φιλίππου στον ομώνυμο αρχαίο ναό  (13ος αιώνας).
Της θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Πάφου κ.κ.Γεώργιος .Την παραμονή θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στις 4 30 μμ .
Θα γίνει λιτάνευση της αρχαίας εικόνας (13ος αιώνας ) και των λειψάνων του Αγίου που φυλάσσονται στον ναό και τα οποία μεταφέρθηκαν στο Άρσος  μαζί με την κάρα του Αγίου λίγο μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους το 1204.
Ο  Απ. Φίλιππος είναι ο πολιούχος Άγιος της κοινότητας του Άρσους  και είναι ένας από τους σημαντικούς Αγίους που τιμούνται στην Μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου.
Την  μέρα αυτή πλείστοι κάτοικοι του χωριού είναι “ γιορτάρηες ’’ και επειδή είναι και “σήκωση’’  είναι μια ξεχωριστή γιορτή..
Κατά την διάρκεια της πανήγυρης οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το εικονοφυλάκιο στο οποίο φυλάσσονται αρχαίες εικόνες, εκκλησιαστικά σκεύη ,ιερά κειμήλια κλπ.
Ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης  της Κοινότητας μετά την λειτουργία θα προσφέρει σε όλους του προσκυνητές και επισκέπτες  κρασί ,ζιβανία και παραδοσιακά εδέσματα που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού

ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΡΣΟΣ


ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

25 Οκτωβρίου 2012

Αγαπητέ φίλε,

Όπως γνωρίζεις η ονομαστική σου γιορτή είναι στις 14 Νοεμβρίου. Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζεις είναι που βρίσκεται η εκκλησία του Αποστόλου Φιλίππου. Γι’ αυτό επικοινωνώ  μαζί σου για να σε πληροφορήσω ότι η εκκλησία του Αποστόλου Φιλίππου βρίσκεται στο ΄Αρσος Λεμεσού.  Είναι μια βυζαντινή πετρόκτιστη εκκλησία του 13ου αιώνα, στη οποία βρίσκεται η εικόνα του Αποστόλου, επίσης του 13ου αιώνα και μέρος των λειψάνων του.

Επικοινωνώ μαζί σου για να σε προσκαλέσω να επισκεφθείς  το Άρσος στις 13 ή 14 Νοεμβρίου να προσκυνήσεις την εικόνα  και τα οστά του Αποστόλου Φιλίππου να επισκεφθείς το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης να περπατήσεις στο Μονοπάτι της Φύσης, να διανυκτερεύσεις αν θέλεις στα Αγροτουριστικά διαμερίσματα και να απολαύσεις τα παραδοσιακά φαγητά στις ταβέρνες του χωριού και να περάσεις μαζί  με την οικογένεια σου μια ευχάριστη μέρα.

Κοπιάστε στο Άρσος για μια αξέχαστή εμπειρία.

Φιλικά
Πρόεδρος Κοινοτικό
Κοινοτικού Συμβουλίου

Κώστας Κωνσταντινίδης

.
Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και το Κοινοτικό Συμβούλιο του Άρσους σας Προσκαλούν στη Δημόσια παρουσίαση του έργου «Ανάπλαση τμήματος παραδοσιακού πυρήνα της κοινότητας Άρσους»  η οποία θα γίνει την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 18:00 στο Εστιατόριο «Αγορά» στο Άρσος. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στην πιο κάτω πρόσκληση.


Ανακοίνωση: Αμπέλου Εορτή (19/09/2010 - 14/11/2010)


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2010 ΣΤΟ ΑΡΣΟΣ

Παρασκευή 9 Ιουλίου 8μ.μ.:
Κύπρος – Κρήτη Μουσική Βραδιά
Με τα συγκροτήματα Βρακοφόροι Κρήτης και Ζήδρος Λεμεσού.

Πέμπτη 12 Αυγούστου 8μ.μ.:
Θεατρική παράσταση από το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ
με την κωμωδία του Α. Κουκκίδη «Οι όρνιθες του Αριστοφάνη»

Σάββατο 14 Αυγούστου:

 • 10π.μ.: Παγκοινοτική Αιμοδοσία
 • 4μ.μ.: Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Ανάπτυξης Άρσους
  (Απολογισμός, Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου)

Κυριακή 15 Αυγούστου 8μ.μ.: Τόμπολα

Δευτέρα 16 Αυγούστου 8.30μ.μ.:
Μεγάλη Χοροεσπερίδα στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου με τον συγχωριανό μας Λαϊκό Τραγουδιστή Περικλή ο οποίος θα τιμηθεί από τη γενέτειρα του. Η συμμετοχή του Περικλή είναι αφιλοκερδής. Είσοδος με φαγητό και ποτό €15. παιδιά κάτω των 12 χρονών €10. Επειδή αναμένεται κοσμοσυρροή για σκοπούς καλύτερης διοργάνωσης παρακαλούμε όπως γίνουν κρατήσεις εκ των προτέρων στα μέλη του Δ. Συμβουλίου.

 Τρίτη 17 Αυγούστου 8μ.μ.: Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του συγχωριανού μας Δάσκαλου Κωστή Κολώτα που μας έφυγε πρόσφατα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία για την ζωή και το έργο του από τον Δρα Νίκο Ζάμπογλου, Ακαδημαϊκό – Καθηγητή Ογκολογίας και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, λίγα λόγια από τον Χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη, αποσπάσματα από Ραδιοφωνικές και Τηλεοπτικές εκπομπές, και τραγούδια από τους φίλους του στην «Παρέα της Δευτέρας». Θα συμμετάσχει και ο Τραγουδιστής Δώρος Δημοσθένους.
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Παπαευαγόρου.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 8.30μ.μ.:
Μουσική βραδιά με τον Φίλιππο στην πλατεία. Όσοι Αρσιώτες νέοι και νέες καλλιτέχνες θέλουν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση είναι ευπρόσδεκτοι και για συντονισμό παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Φίλιππο Κωνσταντινίδη (τηλ.99667494).

Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 4μ.μ.:
Γιορτή του Παλουζέ υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Σωτηρούλας Χαραλάμπους.


Μουσική Βραδιά Κύπρος – Κρήτη

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους σας προσκαλεί στην Πολιτιστική Εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010 και ώρα 8.00μ.μ. στην αυλή του Δημ. Σχολείου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης
Χορευτικό Συγκρότημα «ΖΗΔΡΟΣ»
ΧΟΡΗΓΟΙ:

 • Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
 • ΣΠΕ  ΚΡΑΣΟΧΩΡΙΩΝ
 • ΑΤΑΛΕΖΑ ΛΤΔ - Αντρέας Αθανασιάδης
 • Εμφιαλωμένο Νερό «ΛΑΟΝΑ» - Γιαννάκης Χριστοδούλου

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

 • ΑΝΤΕΝΑ
 • Εφημ. «ΛΕΜΕΣΟΣ»

Φαγητό & Ποτό: €12

 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2009
ΣΤΟ ΑΡΣΟΣ

 • Σάββατο 8 Αυγούστου 5:00μμ
  Αιμοδοσία- Κοινοτικό Ιατρείο
 • Κυριακή 9 Αυγούστου 8:30μμ
  Κρητική Βραδιά με τον Λυράρη Γ. Φραγκιαδουλάκη και τα λαούτα του στην αυλή του Οινοποιείου ΝΙΚΟΛΕΤΤΙΝΟ. Φαγητό και ποτό €15 (θα υπάρχουν νηστίσιμα φαγητά). Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την αναπαλαίωση της εκκλησίας «Παναγίας της Καθολικής». Χορηγός Οινοποιείο ΝΙΚΟΛΕΤΤΙΝΟ.
 • Τρίτη 11 Αυγούστου 8:00μμ
  Θεατρική παράσταση από το Σατιρικό Θέατρο με την Κυπριακή Κωμωδία «Κολοκοτρώνης και Υιός» στην αυλή της Εκκλησίας.
 • Παρασκευή 14 Αυγούστου 5:00μμ
  Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Ανάπτυξης  Άρσους
 • Σάββατο 15 Αυγούστου 8:00μμ
  Τόμπολα-Προβολή της Ταινίας «Υφάντρες της Κύπρου» του Πασχάλη Παπαπέτρου στην πλατεία.
 • Κυριακή 16 Αυγούστου 8:30μμ
  Χοροεσπερίδα στη δροσόλουστη αυλή του Δημοτικού Σχολείου. Πλήρης ορχήστρα. Είσοδος με φαγητό και ποτό €13
 • Δευτέρα 17 Αυγούστου 8:30μμ
  Μουσική Βραδιά με τον Φίλιππο στην πλατεία. Όσοι νέοι καλλιτέχνες θέλουν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση είναι ευπρόσδεκτοι και για συντονισμό παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Φίλιππο (ΤΗΛ.99667494)
 • Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 4.00μμ
  Γιορτή του Παλουζέ

 

 
 
Footer
Behind us is the memory of our fathers, in front of us are the eyes of our children!
 
   
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No http://www.arsos.org/images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.